Tiedustelut & Varaukset: +358 9 719 062    |    Hotel Hilton Strand, John Stenbergin ranta 4, 00530 Helsinki    |    info@lacara.net

Autonvuokrausta Helsingissä jo vuodesta 1964

Volkswagen e-up!

Volkswagen e-up! on sähköauto kompaktissa koossa, joka sopii täydellisesti kaupunkiajeluun ja lyhyemmille reissuille. Tässä autossa yhdistyvät kätevyys, ympäristöystävällisyys sekä moderni teknologia. Sähkökäyttöinen vuokra-auto on ekologinen vaihtoehto yksityisautoiluun. Volkswagen e-up! on helppo ladata ja vuokra-autossa onkin mukana kaksi erilaista latausjohtoa, joilla lataus onnistuu niin tavallisesta pistorasiasta kuin julkisilla latauspisteilläkin. Se tukee nopeaa latausta, joka mahdollistaa nopean energian lataamisen akkuun. Kompaktiin kokoonsa nähden autossa on myös erinomainen tavaratila, jossa kulkee kätevästi esimerkiksi ostokset ja muut päivittäiset tavarat.

Volkswagen e-up! tarjoaa modernin ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon kaupunkiliikenteeseen. Sen kompakti koko ja ketterä ajettavuus tekevät siitä ihanteellisen valinnan kaupungissa liikkumiseen, ja sen sähkömoottori tarjoaa päästöttömän ja hiljaisen ajokokemuksen. Tämä auto on suunniteltu niille, jotka arvostavat ympäristöä ja haluavat nauttia vuokra-auton nykyaikaisista ominaisuuksista.

Vuokra-autoilu on huolettomampi ja taloudellisempi vaihtoehto yksityisautoilulle. Maksat autosta vain silloin, kun sitä tarvitset, eikä sinun tarvitse huolehtia autoverosta tai vakuutusmaksuista vuoden ympäri! Autovuokraamo Lacaran valikoimasta löydät siistit ja luotettavat vuokra-autot kaikenlaisiin tarpeisiin, niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseen vuokraukseen.

Kiinnostaako auton vuokraus? Varaa Vuokswagen e-up! tai muu valikoimamme vuokra-auto nyt!

Ovet Ovet: 5
Ilmastointi Ilmastointi:
Matkustajamäärä Henkilömäärä: 4
Vaihteisto Vaihteisto: A
Polttoaine Polttoaine: Sähkö
Polttoaine Ajokortti: B

Lasten turvakaukalo

Lasten turvaistuin

Lasten istuinkoroke

GPS Navigaattori

Vapaat kilometrit

Alv 24%

Perusvakuutus

1. Autonvuokrasopimuksen syntyminen ja peruutusehdot
Vuokrasopimus syntyy tilaus- tai varaustavasta riippumatta Autovuokraamo Lacara Rac Ky:n (jäljempänä Vuokraamo) ja vuokrasopimuksen allekirjoittaneen henkilön tai sen juridisen henkilön, jota vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö edustaa vuokraustapahtumassa (jäljempänä Asiakas) välillä.
Asiakas voi perua varauksen veloituksetta viimeistään 72 h ennen varauksen alkua. Sen jälkeen tehdystä peruutuksesta Vuokraamolla on oikeus veloittaa peruutusmaksu, joka on kyseisen auton yhden (1) vuorokauden vuokrahinta.
Autoa varattaessa vahvistetaan vain autoluokka. Auton merkki ja malli vahvistuvat vasta autoa noudettaessa.
 
2. Hinta ja arvonlisävero
Vuokran suuruus määräytyy kulloinkin voimassa olevan hinnaston, on-line hinnan tai erillisen rajoitetun ajan voimassa olevan tarjouksen mukaan.
Lacara Rac Ky pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.
Kaikki ilmoitetut hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.
 
3. Maksaminen
a) Ellei muusta maksutavasta ole erikseen sovittu Asikas maksaa sopimuksen mukaisen vuokran mahdollisine lisineen maksukortillaan viimeistään autoa noutaessaan.
b) Vuokraamon hyväksymiä maksuvälineitä ovat suomalaiset pankkikortit ja kansainväliset luottokortit. Vuokraamo voi hyväksyä harkintansa mukaan käteissuorituksen maksuna mutta silloin Vuokraamolla on oikeus periä erillinen takuusumma vuokran lisäksi.
c) Vuokraamolla on oikeus tehdä Asiakkaan maksukortille ennakkovarmennus arvioitua lopullista vuokraa ja mahdollista muuta veloitusta vastaavalle summalle, jolla Vuokraamo varmistaa että Asiakkaan maksukorttitilillä on katetta ja että maksukortti on voimassa.
d) Vuokraamolla on oikeus veloittaa vuokrasopimuksessa yksilöidyltä Asiakkaan maksukortilta sopimuksen mukaisen vuokran lisäksi lisäveloituksia seuraavista asioista: sopimuksen mukainen perusomavastuu vahinko- tai varkaustapauksessa, polttoaineveloitukset tankkausmaksuineen, vuokra-ajan pidentymisestä johtuvat vuokrat ja maksut, auton toimitus- ja noutoveloitukset, auton käytöstä vuokra-aikana aiheutuneet pysäköintivirhemaksut, yksityisen pysäköinninvalvonnan maksut, rikemaksut, sakot, tietullit, ruuhkamaksut, ylikuormamaksut sekä muut vastaavat maksut hallinto- ja käsittelykuluineen.
e) Jos sopimukseen Asiakkaaksi merkitty juridinen henkilö ei halua tai kykene maksamaan vuokraa ja muita vuokrauksesta aiheutuneita kuluja niin Asiakkaan puolesta sopimuksen allekirjoittanut henkilö vastaa vuokrasta ja vuokraukseen liittyvistä tai siitä aiheutuneista muista maksuista ja kuluista henkilökohtaisesti.
f) Vuokraamolla on oikeus mikäli se katsoo tarpeelliseksi vaatia Asiaakkaalta vuokrauksesta johtuvien maksujen vakuudeksi 2 luotto- tai maksukorttia.
 
4. Ajoneuvon luovutus- ja palautusehdot
a) Asiakkaalla tulee olla voimassaoleva ajokortti (vähintään 1 vuoden ajokokemus) sekä Vuokraamon erikseen edellyttämä vähimmäisikä ajoneuvoluokasta riippuen (kts. kohta 10 Ikärajat). Muilla kuin roomalaisilla kirjaimilla kirjoitetun ajokortin (arabialaiset, kiinalaiset, japanilaiset, kyrilliset jne. kirjaimet) ohessa tulee esittää aina englanninkielinen kansainvälinen ajokortti.
b) Vuokraamo voi vaatia ajoneuvoa luovuttaessaan nähtäväksi Asiakkaan voimassaolevan henkilötodistuksen tai passin.
c) Vuokraamo luovuttaa ajoneuvon käyttökuntoisena Asiakkaalle sovittuna ajankohtana ja antaa Asiakkaalle pyynnöstä riittävän opastuksen auton käytöstä. Vuokrattava auto on tarkistettu Vuokraamon toimesta ennen Asiakkaalle luovuttamista. Kuitenkin myös Asiakas on ajoneuvoa vastaanottaessaan velvollinen tarkistamaan auto siinä mahdollisesti jo olevien vaurioiden tai puutteiden todentamiseksi. Mahdollisista vaurioista tai puutteista on heti ilmoitettava Vuokraamolle ja niistä tehdään merkintä vuokrasopimukseen.
d) Vuokraajan on palautettava auto kaikkine varusteineen sovittuun paikkaan vuokra-ajan päättyessä. Sopimuksen mukainen vuokra-aika päättyy sopimuksessa mainittuna hetkenä tai vasta sitten kun auto avaimineen on palautettu Vuokraamon hyväksymään paikkaan ja asiasta on ilmoitettu Vuokraamolle.
e) Vuokra-ajan pidentäminen kesken vuokra-ajan edellyttää yhteydenottoa Vuokraamoon. Jos vuokrauksen jatkaminen on mahdollista varaustilanne huomioiden jatkovuokrauksen hinta on sama kuin uudessa varauksessa.
f) Mikäli Asiakas jättää palauttamatta ajoneuvon vuokra-ajan päättyessä eikä vuokrasopimuksen pidentämisestä ole todistettavasti sovittu Vuokraamon kanssa, asia ilmoitetaan poliisille. Tällöin Vuokraamolla on oikeus periä Asiakkaalta täysimääräinen hinta vuokra-auton palautusviiveen ajalta sekä korvaus viiveestä Vuokraamolle aiheutuneista ylimääräisistä töistä ja muista asiaan liittyvistä taloudellisista vahingoista.
g) Vuokrauksen hinta, muut sovitut lisämaksut sekä arvonlisävero tulee maksaa kokonaan varatulta vuokra-ajalta. Mikäli ajoneuvo noudetaan myöhässä tai palautetaan aikaisemmin kuin on sovittu Vuokraamolla ei ole velvollisuutta maksaa hyvitystä tästä ajasta.
h) Vuokraamo ei vastaa autoon palautushetkellä jätetystä omaisuudesta.
 
5. Ajoneuvon käyttö
a) Asiakas on velvollinen huolehtimaan ajoneuvosta yhtä hyvin kuin huolellinen henkilö omastaan sekä noudattamaan ajaessaan erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta. Asiakas sitoutuu käyttämään autoa vain sille tarkoitetulla tavalla. Asiakkaan on vuokra-aikana huolehdittava auton kunnon normaalista tarkkailusta kuten rengaspaineista sekä öljy-ja muiden nestemäärien riittävästä täytöstä.
b) Asiakas sitoutuu itse kuljettamaan autoa. Auto voidaan luovuttaa toisen henkilön kuljetettavaksi vain Vuokraamon kanssa tehdyllä kirjallisella sopimuksella. Asiakkaan tulee tällöin esittää autoa vastaanottaessaan voimassa oleva ajokortti myös lisäkuljettajan osalta. Asiakas on velvollinen antamaan tiedon tämän sopimuksen sisällöstä myös sille henkilölle, jolle hän tämän sopimuksen puitteissa vuokrakohteen luovuttaa.
c) Auton jäädessä hetkeksikin pysäköidyksi on se ehdottomasti lukittava.
d) Tupakointi ja kotieläinten kuljetus autossa on sallittu Vuokraamon luvalla.
e) Auton käyttäminen lainvastaisiin tarkoituksiin, hinaukseen, kilpailuihin tai niiden harjoituksiin, ajo-opetukseen sekä jäällä ajamiseen virallisesti merkittyjen jääteiden ulkopuolella on kielletty.
f) Ajoneuvoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle ilman Vuokraamon erillistä lupaa. Vuokra-auton vakuutusturva ja vuokrasopimuksessa sovitut omavastuuehdot ovat voimassa vain Suomessa.
 
6. Auton tankkaus
Vuokraaja maksaa käyttämänsä polttoaineen. Autossa käytettävä polttoaine ilmenee vuokrasopimuksesta. Vuokraaja vastaa väärän polttoaineen tankkaamisesta tai käytöstä autolle aiheutuvista vahingoista täysimääräisesti.
Mikäli muusta ei ole sovittu Asiakas palauttaa auton tankattuna. Mikäli Asikas palauttaa auton vajaalla tankilla Vuokraamolla on oikeus veloittaa puuttuva polttoaine ja mahdollinen tankkausmaksu vuokrasopimuksessa tai hinnastossa ilmenevällä hinnalla.
 
7. Vahinko- ja vikatapaukset
a) Asiakkaan on välittömästi ilmoitettava Vuokraamolle autoon vuokra-aikana tulleesta viasta tai autoa kohdanneesta vahingosta. Autoa kohdanneesta rikoksesta, liikennevahingosta sekä henkilö- tai eläinvahingosta on aina ilmoitettava heti myös poliisille.
b) Vahinkotilanteessa Asiakkaan on aina täytettävä kirjallinen vahinkoilmoitus tapahtuneesta ja toimitettava se Vuokraamolle. Asiakas vastaa edellä mainitun ilmoituksen laiminlyönnistä johtuneista vahingoista ja seuraamuksista täysimääräisesti.
 
8. Asiakkaan korvausvastuu
a) Asiakas on velvollinen korvaamaan ajoneuvolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot tai katoamiset sekä ajoneuvon korjauksen seisonta-ajasta aiheutuneet kustannukset. Vuokraamo laskuttaa Asiakasta korjauskustannusten osalta Vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan sekä seisonta-ajasta (enintään 30 päivää) voimassa olevan hinnaston mukaisesti.
b) Asiakkaan korvausvastuun enimmäismäärä vahinkoa kohden on rajattu vuokrasopimuksessa merkittyyn perusomavastuuosuuteen. Korvausvastuun enimmäismäärää voi pienentää vuokrasopimusta tehtäessä maksamalla erikseen sovittu lisämaksu. Perusomavastuu veloitetaan jokaisesta vahingosta erikseen.
c) Vuokraamo ei ole velvollinen korjauttamaan ajoneuvolleen sattuneita vaurioita laskuttaakseen Asiakasta aiheutetuista vahingoista.
d) Mikäli Asiakas aiheuttaa vaurioita toiseen autoon, laskuttaa Vuokraamo Asiakasta toisen auton korjauskustannusten ja muiden mahdollisten korvattavien korvausten mukaan, kuitenkin enintään kulloinkin valitun korvausvastuun enimmäismäärän, riippumatta siitä korvaako Vuokraamon liikennevakuutus vahingon.
e) Asiakas on vastuussa täysimääräisesti kaikista auton käyttämisestä aiheutuneista pysäköintivirhemaksuista kuin myös yksityisen pysäköinninvalvonan maksuista, rikesakoista, ylinopeudesta ja muusta liikennerikoksesta tai rikkomuksesta aiheutuneesta sakosta, tietullimaksusta, ruuhkamaksusta sekä ylikuormamaksusta. Vuokrasopimuksen allekirjoituksellaan Asiakas oikeuttaa Vuokraamon antamaan viranomaisille henkilötietonsa edellä mainittujen asioiden selvittämiseksi ja seuraamusmaksujen määräämiseksi. Tällaisissa tapauksissa Vuokraamo on oikeutettu perimään veloitettavan summan lisäksi 30 €:n käsittelymaksu.
f) Asiakas on velvollinen korvaamaan auton epätavanomaisesta likaantumisesta johtuvat siivous- ja puhdistuskustannukset jotta auto saatetaan samaan kuntoon kuin luovutushetkellä.
g) Asiakas on velvollinen korvaamaan Vuokraamolle vahingot täysimääräisinä ilman omavastuurajoitusta mikäli vahingot ovat syntyneet tai aiheutuneet jollakin seuraavista tavoista: ylikuormaus, autossa tupakointi, vauriot auton verhoiluissa, yli- tai vajaapaineisilla renkailla ajaminen, avainten katoaminen, väärän polttoaineen käyttäminen, lumivahingot kun niistä on varoitettu merkeillä, ajaminen ajoneuvon koko huomioon ottaen liian ahtaissa tiloissa, huonokuntoisilla teillä tai alueilla ajaminen tai auton muu huolimaton tai virheellinen käyttö.
h) Asiakkaan täysimääräinen korvausvelvollisuus ilman omavastuurajoitusta koskee aina myös vahinkoja, jotka ovat välittömästi tai välillisesti johtuneet Asiakkaan rikollisesta menettylystä, auton käytöstä alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena kuin myös muusta tahallisuudesta tai törkeästä tuottamuksesta tapahtuneesta sopimusehtojen olennaisesta rikkomisesta.
Asiakas vapautuu korvausvelvollisuudesta myös omavastuun osalta, jos Vuokraamo saa täyden korvauksen vahingosta mahdolliselta kolmantena osapuolena olevalta vahingonaiheuttajalta tai tämän vakuutusyhtiöltä.
 
9. Lisämaksut ja lisävarusteet
a) Vuokraamolla on oikeus periä mahdollisia lisämaksuja esim. seuraavista seikoista: lisäkuljettaja, nuori kuljettaja, rekisteröintimaksu, polttoaineen tankkausmaksu (kun auto palautetaan vajaalla tankilla), talvimaksu (ajalla 1.11 -31.3) sekä toimitukset/noudot hotelleihin, lentokentille, rautatieasemille tai laivasatamiin.
b) Vuokrauksen keston ja ajankohdan mukaan peritään lisämaksu mm. seuraavista lisävarusteista: lastenistuimet eri-ikäisille ja painoisille, GPS-navigaattori, suksiboxi, taakkateline ja muuttotarvikevälineet.
c) Yksisuuntaisissa vuokrauksissa peritään erillinen toimitus-tai jättömaksu. Auton toimittamisesta tai palauttamisesta toiselle paikkakunnalle tulee sopia ennen vuokrauksen alkua. Toimitus-ja noutomaksut määräytyvät ajankohdan ja etäisyyden mukaan.
d) Kolariturva /Collision Damage Waiver CDW
Kolariturva rajoittaa asiakkaan omavastuuosuuden ajoneuvolle sattuneen kolaritapauksen osalta. Asiakkaan perusomavastuu on 950 – 4000 eur ajoneuvoluokasta riippuen. Lisämaksulla Asiakas voi pienentää omavastuuosuutensa 350-750 euroon. Turva ei kata renkaisiin eikä ikkunoihin kohdistuvia vaurioita.
e)Varkausturva /Theft Protection TP
Varkausturva rajoittaa asiakkaan omavastuuosuuden mikäli auto tai siihen asennettu lisävaruste varastetaan vuokrauksen aikana. Varkausturva kattaa myös ilkivallasta, murtautumisesta tai palosta aiheutuneet vahingot. Asiakkaan perusomavastuu on 950 – 4000 eur ajoneuvoluokasta riippuen. Lisämaksulla Asiakas voi pienentää omavastuuosuutensa 350-750 euroon. Turva ei kata renkaisiin eikä ikkunoihin kohdistuvia vaurioita.
f) Rengas- ja lasiturva / Tire and Glass Protection TG
Asiakas vastaa renkaisiin tai auton ikkunoihin sattuneista vahingoista täysimääräisesti. Lisämaksulla Asiakas voi pienentää omavastuuosuutensa näiden vahinkojen osalta 0 euroon
 
10. Autonvuokrauksen ikärajoitukset
– 19 vuotta / 1 vuosi ajokokemusta autoluokissa mini, economy sekä pakettiauto small ja medium
– 23 vuotta / 1 vuosi ajokokemusta autoluokissa compact, intermediate sekä pakettiauto large
– 25 vuotta / 1 vuosi ajokokemusta autoluokissa standard, fullsize sekä premium
– 26 vuotta / 3 vuotta ajokokemusta autoluokassa special
 
11. Vuokrasopimuksen purkaminen
Vuokraamolla on oikeus purkaa sopimus välittömästi, jos käy ilmi että Asiakas rikkoo olennaisesti sopimusehtoja. Asiakas on tällöin velvollinen välittömästi palauttamaan auton kaikkine varusteineen sovittuun palautuspaikkaan eikä ole oikeutettu maksetun vuokran osalta maksupalautukseen. Jos Asiakas ei palauta autoa vaan Vuokraamo joutuu huolehtimaan auton noudon on Vuokraamolla oikeus veloittaa asiakkaalta myös kaikki auton noutamisesta aiheutuneet lisäkulut.
 
12. Vuokrasopimusta koskevat riidat
Jos Asiakas jää velkaa Vuokraamolle hän suostuu siihen että allekirjoitettu vuokrasopimus käy valtakirjana perittäessä velkaa Asiakkaalta.
Vuokrasopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos erimielisyys saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, asian ratkaisee Vuokraamon kotipaikan käräjäoikeus.